Radio Scorpio live beluisteren


Naam:Radio Scorpio
Website:http://www.radioscorpio.be
Genre: alternative
Beschrijving: Wij zijn een Leuvense, onafhankelijke radiozender. De naam "Scorpio" slaat niet alleen op de schorpioen in het logo, maar verwijst als letterwoord ook naar de doelstellingen van de zender. S.C.O.R.P.I.O. staat namelijk voor 'Socio-CultureleOrganisatie voor Regionale Pluralistische Informatie-Overdracht'.
We kunnen met enige fierheid zeggen dat we de oudste vrije radiozender van BelgiŽ zijn (į1979-08-18) die vandaag nog in de ether is. De samenstelling van onze leden, zo’n dikke 140, bestaat uit een mooie mix van studenten en Leuvenaars. Dit zorgt voor een belangrijke lokale verankering in het Leuvense cultuurlandschap.

 

Wat je op Radio Scorpio hoort is vrij uniek. Wij bieden de luisteraar wat op andere zenders geen of weinig plaats krijgt. We zijn een progressieve radio en zoeken de muzikale en experimentele kantjes van radio op. Overdag zenden we non-stop alternatieve muziek uit. In de vooravond bieden we nieuws en cultuur. Vanaf acht uur start een rist gespecialiseerde muziekprogramma's. Ook draait onze werking uitsluitend op supergemotiveerde, creatieve vrijwilligers. Last but not least mijden we alle ethervervuilende reclame op onze zender.
Facebook:
Frequenties:FM
Leuven: 106

Internet

U kan Radio Scorpio beluisteren via onze live radiospeler.

Radio Scorpio radiospeler